banking

Houthoff kondigt onderzoek naar de toekomst van class actions aan

30 juli 2019

De laatste paar maanden hebben wij 35 experts uit acht verschillende rechtsgebieden geïnterviewd, om meer te weten te komen over de te verwachten trends op het gebied van class actions. De interviews worden gebundeld in de ‘Class Action Survey’, dat een 360 graden perspectief biedt met betrekking tot de ontwikkelingen van class actions, terwijl experts vanuit diverse standpunten naar de verschillende aspecten van het afhandelen van massa claims hebben gekeken.

De survey geeft een snel overzicht van de huidige stand van zaken en helpt bij het anticiperen op de vraag of uw bedrijf met een class action geconfronteerd zou kunnen worden. Een van de gesignaleerde trends is de groeiende toename van class actions. Consumenten bijvoorbeeld worden zich in toenemende mate bewust van hun rechten door het internet en social media. De opkomst van procesfinanciers op de markt is ook een stuwende kracht in dit proces.

De experts zijn onder andere een voormalig lid van het Europees Parlement, derdenfinanciers, algemene adviseurs van grote internationale bedrijven en advocaten voor zowel eisers als gedaagden. Zij komen uit de onderzochte rechtsgebieden: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Verenigde Staten van Amerika en Israël.

De resultaten van de survey worden gepresenteerd op een seminar over class actions op 12 september 2019 in Amsterdam, waar een aantal geïnterviewden aanwezig zullen zijn. De survey is publiekelijk beschikbaar na afloop van het seminar.

Neem s.v.p. contact op met Isabella Wijnberg voor meer informatie over de survey. Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met Giovana van den Bighelaar.

Written by:
Isabella Wijnberg

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Senior Associate
+31 20 605 65 09
+31 6 5316 8462
Albert Knigge

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Managing Partner
+31 20 605 65 62
+31 6 5184 5323