Toonaangevende Energy advocaat Kirsten Berger partner bij Houthoff

16 maart 2018

Houthoff kondigt met trots aan dat sinds maart 2018 Kirsten Berger als partner in de Energie praktijkgroep is toegetreden tot Houthoff. Kirsten staat bekend om haar specifieke kennis en ervaring op het gebied van de energie en industriële sector.

Binnen deze sectoren treedt ze op voor verschillende ondernemingen op het gebied van projecten, M&A transacties, commerciële contracten, joint ventures, regulatory aspecten en (project)financieringen.

Berger is een van de weinige energierecht advocaten in Nederland die zich als sectorspecialist volledig op de energie- en industriële sector richt. Uniek aan haar praktijk is dat zij advies geeft over de volledige breedte van de sector waardoor zij uitgebreide ervaring heeft op het gebied van zowel fusie en overname transacties, commerciële contracten als regulatory aspecten.

'De praktijk van Kirsten Berger sluit perfect aan bij onze aangescherpte sector strategie. Daarnaast liggen er kansen op energie gebied in belangrijke economische centra zoals Houston en Singapore waar wij sinds kort ook vertegenwoordigd zijn.' - Edward de Bock, Managing Partner van Houthoff.

‘De internationale strategie en het netwerk van Houthoff zijn essentieel voor de uitbreiding van de praktijk in deze internationale sector en zijn daarom doorslaggevend geweest in het besluit om de overstap naar Houthoff te maken.’ - Kirsten Berger, Partner bij Houthoff.

Voordat Kirsten bij Houthoff in dienst trad was zij sinds 2011 partner bij Stibbe. Zij heeft Nederlands recht, fiscaal recht en notarieel recht gestudeerd aan de Universiteit van Leiden.

Kirsten heeft als sectorspecialist uitgebreid ervaring op het gebied van:

  • projecten en projectontwikkeling waaronder windparken (onshore en offshore), energiecentrales, gasexploratie en productie en industriële installaties (waaronder stoom- en waterstoffabrieken, LNG-terminals en pijpleidingen)
  • fusie en overname transacties (waaronder controlled auctions voor windparken, belangen in offshore gasvelden en pijpleidingen, herstructureringen en andere fusie en overname transacties in de sector) 
  • commerciële contracten waaronder PPA's (ook corporate PPA's), gasleveringsovereenkomsten (waaronder aardgas, stoom, waterstof, raffinaderijgas, stikstof, etc.), transport en opslagovereenkomsten, tollingovereenkomsten en utility overeenkomsten (waaronder water en warmte) 
  • joint ventures in het kader van windparken, energiecentrales, upstream gasprojecten en voor innovatieve projecten zoals waste-to-chemicals projecten
  • regulatory aspecten waaronder aansluit- en transportkwesties, third party acces, gaskwaliteit, programmaverantwoordelijkheid, CO2 emissiehandel, SDE subsidie en EU energiewetgeving
  • vastgoedaspecten waaronder pijpleidingkwesties, lease en eigendomsaspecten

Written by:
Kirsten Berger

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner
+31 20 605 61 73
+31 6 1296 7383