Header Dawn Raid

Dawn Raid

In het geval van een (onaangekondigd) bedrijfsbezoek van een toezichthouder, ook wel dawn raid of inval genoemd, is juridische bijstand cruciaal. Houthoff heeft 24/7 ervaren teams van advocaten klaar staan om u te ondersteunen tijdens een dergelijke dawn raid. Heeft u direct hulp nodig? Bel dan het noodnummer of neem contact op met één van onze advocaten.

Wilt u meer weten over hoe u zich kunt voorbereiden op een (on)verwacht bezoek van één van de autoriteiten? We verwijzen u graag naar de 'Houthoff Dawn Raid App'.

Houthoff Dawn Raid App

De Houthoff Dawn Raid App voorziet in juridische en praktische informatie over (on)verwachte bezoeken door (Nederlandse) autoriteiten. De App geeft aan hoe u zich kan voorbereiden op een inval en wat u het beste wel/niet kunt doen op het moment dat een autoriteit op de stoep staat. Door middel van de 'Direct Support' functie kunt u direct ons Dawn Raid Team inschakelen voor directe bijstand.

In de app vindt u specifieke informatie over de volgende autoriteiten:
  • Europese Commissie
  • Autoriteit Consument en Markt (ACM)
  • Autoriteit Persoonsgegevens
  • Omgevingsdienst
  • Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
  • Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD)/Openbaar Ministerie (OM)/Politie
  • Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
  • Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)
  • Onderzoeksraad voor Veiligheid
  • Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en/of het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ)

Download gratis de Houthoff Dawn Raid App op Apple of Android:

  

Over Houthoff
Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met estigingen in Brussel, Londen en New York en vertegenwoordigers in Houston, Singapore en Tokio. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en inventieve oplossingen wensen.

Disclaimer
Houthoff bewaart geen persoonlijke gegevens die worden verkregen door het downloaden of gebruik van deze applicatie. Ook zal Houthoff deze informatie niet delen met derde partijen. De Houthoff Dawn Raid App dient als informatievoorziening en is niet bedoeld als juridisch advies. Ondanks dat de grootste zorg is besteed aan het samenstellen van de informatie in deze applicatie, aanvaardt Houthoff geen aansprakelijkheid voor eventueel onjuiste informatie of de gevolgen hiervan. Houthoff is de eigenaar van alle intellectuele eigendomsrechten van deze applicatie.