Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics mogen fuseren

17 december 2018

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 17 december 2018 bekend gemaakt dat zij haar goedkeuring verleent aan de fusie van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics.

Bergman Clinics versterkt hiermee haar positie als koploper in Nederland met focusklinieken op het gebied van oogheelkunde, orthopedie, dermatologie, plastische chirurgie en een aantal andere specifieke vormen van verzekerde medisch specialistische zorg. De nieuwe organisatie heeft met deze fusie circa 1.500 medewerkers. De groep verwacht in de komende jaren de bestaande klinieken uit te breiden en nieuwe klinieken te openen. Ook heeft het bedrijf de ambitie om als innovatiemotor in het Nederlandse zorglandschap te fungeren.

De fusie vindt plaats tegen de achtergrond dat Nederlanders steeds bewuster kiezen, ook op medisch gebied. Voor zowel patiënten als zorgverzekeraars spelen aantoonbare kwaliteit van behandelingen, kostenbeheersing, korte wachttijden en de service die zij krijgen aangeboden een steeds belangrijkere rol.

Zorgverzekeraars hadden bezwaren geuit tegen de fusie, maar de ACM heeft na diepgaand onderzoek geconcludeerd, dat de fusie geen negatieve effecten heeft voor de onderhandelingspositie van zorgverzekeraars ten opzichte van de klinieken.

Het Houthoff Competition team onder leiding van partner Weyer VerLoren van Themaat assisteerde Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics bij het fusieverzoek. Eerder was dit team ook succesvol bij het verkrijgen van de vereiste vergunning voor de fusie van de academische ziekenhuizen AMC en VUmc waarbij het grootste universitair medisch centrum van Nederland ontstond.

Bekijk hier het persbericht van ACM en hier het bericht van Bergman Clinics. 

Written by:
Weyer VerLoren van Themaat

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner
+31 20 605 61 83
+31 6 5365 5833
Murat Duman

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Senior Associate
+31 20 605 69 46
+31 6 5360 1139
Marinela Vieira

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Associate
+31 20 605 65 85
+31 6 2383 0054