banking

Jeroen van Mourik versterkt Tax praktijkgroep Houthoff

24 september 2019
24 september 2019

Jeroen van Mourik (1976) is toegetreden tot het onafhankelijke advocatenkantoor Houthoff als partner in het belastingteam van het kantoor. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het adviseren van multinationale cliënten (voornamelijk Aziatische en Amerikaanse) over de Nederlandse vennootschaps- en internationale fiscale aspecten van grensoverschrijdende investeringen, reorganisaties en fusies en overnames.

In de afgelopen drie jaar is Jeroen werkzaam geweest bij EY in Hong Kong, waar hij de Dutch & Europe Tax Desk Leader voor Azië was.

"De komst van Jeroen betekent een verdere versterking van de positie van Houthoffs belastingteam. Onze Azië-praktijk is aan het uitbreiden en wij geloven dat met de grote kennis van Jeroen van de Aziatische markt, het belastingteam van Houthoff nog sterker zal worden." – Sylvia Dikmans, partner en praktijkgroepcoördinator van Houthoffs belastingteam.

Uitbreiding van het belastingteam van Houthoff

In het voorjaar van dit jaar heeft het belastingteam van Houthoff een Tier-1 ranking gekregen in de Legal 500. Sinds de eerste helft van dit jaar maken ook Rezan Ökten (Counsel, Transfer Pricing), Koen Bolink (seniormedewerker, belastingadviseur) en Brendan Moloney (advocaat-medewerker, belastingadviseur) deel uit van Houthoffs belastingteam.

De komst van Jeroen zal de ontwikkelingen binnen het belastingteam alleen maar meer versnellen. Jeroen is gespecialiseerd in de toepassing van belastingverdragen en BEPS. Hij heeft ervaring in het onderhandelen over Advance Tax Rulings met de Belastingdienst. Hij adviseert private equity cliënten en financiële instellingen, maar ook cliënten in de automotive, TMT- en consumentenproductenindustrie. 

Written by:

Key Contact

Amsterdam
Tax Lawyer | Partner
+31 20 605 69 82
+31 6 1393 6351
Sylvia Dikmans

Key Contact

Amsterdam
Tax Lawyer | Partner
+31 20 605 69 33
+31 6 4316 3074