Private equity investeerder Crestview Partners neemt TenCate Grass over

24 september 2021
24 september 2021

Private equity investeerder Crestview Partners neemt TenCate Grass, 's werelds grootste kunstgras- en garenruggenproducent  over van Royal TenCate.

TenCate Grass - hoofdkantoor in Nijverdal, Nederland - heeft met een omzet van circa USD 600 miljoen de afgelopen vijf jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij de onderneming haar historische positie als 's werelds grootste kunstgras- en garenruggenproducent heeft uitgebouwd tot een full-service, verticaal geïntegreerde aanbieder van totaaloplossingen voor kunstgras, variërend van productie tot distributie, installatie en onderhoud.

TenCate Grass is wereldwijd actief, met productie- en distributiefaciliteiten in Nederland, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten, en doet zaken in meer dan veertig landen in Noord-Amerika, Europa, Azië, Oceanië en Afrika. TenCate Grass bedient een breed scala aan wereldwijde klanten, waaronder The Home Depot, de Universiteit van San Francisco, Harvard University en diverse professionele sportteams, waaronder de New England Patriots en PSV Eindhoven.

Houthoff heeft, samen met Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison, de in New York gevestigde private equity investeerder Crestview Partners bijgestaan in de overname van TenCate Grass.

Het Houthoff team onder leiding van Michiel Pannekoek bestond uit Philip van der Eijk, Jessica den Dekker, Esmee de Bos, Maartje Verstappen, Ageeth Panman, Wynand van Seters en Josine van Slingerland.
Written by:
Michiel Pannekoek

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner | Head of International | Lid RvC
+31 10 217 24 33
+31 6 5152 8751

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Counsel
+31 10 217 26 77
+31 6 5365 5834